"Mândria merge înaintea pieirii şi trufia merge înaintea căderii."
Acest blog conține link-uri de afiliere (profitshare, 2performant, iHerb etc).

miercuri, 20 august 2014

Cum ne îmbrăcăm în această toamnă. Rochia-pulover - 3 sugestii de purtare

Din păcate vara e pe sfârșite, mai este doar o săptămână și jumătate până pe 1 septembrie, prima zi de toamnă. Nu știu cum s-a întâmplat anul acesta, dar parcă niciodată vara nu s-a terminat atât de repede, mai ales că în zona mea a plouat aproape în permanență și parcă numai atmosferă de vară nu s-a resimțit printre umbrele, haine impermeabile și pantofi de vreme răcoroasăEu am început deja să-mi organizez hainele din dressing astfel încât să am acces la articolele de toamnă și mi-am făcut un mic inventar al puloverelor și al sacourilor care mi-au rămas de anul trecut, mi-am sortat dressurile mate pe care le port în fiecare toamnă și mi-am compus un mic wishlist cu articolele vestimentare pe care vreau sa le port toamna aceasta. Măsuri nu am luat decât în ceea ce privește o geaca de blugi pe care am comandat-o online și pe care o aștept până la sfârșitul acestei luni.

În cadrul acestui wishlist de toamnă se regăsesc rochiile tricotate în culori neutre, dar și rochia–pulover care face obiectul acestei postări. Mi-au plăcut întotdeauna tricotajele și tot dintotdeauna am fost frustrată pentru că acesta a fost singurul lucru pe care nu l-am putut învăța de la bunica în materie de cusut. Mi-au rămas însă ca alternativă ofertele magazinelor online cu îmbrăcăminte de damă și în fiecare toamnă, iarnă și primăvară mi-am aprovizionat colecția cu bluze, rochii și pulovere tricotate, cu texturi mai pline sau mai subțiri, în funcție de fiecare sezon.

Schimbarea temperaturilor de afară ne impune și schimbarea codului vestimentar și găsirea mai multor soluții de construire a unor outfit-uri casual care să indeplinească mai multe funcții în același timp – să fie confortabile, să ne protejeze de frig și să-și păstreze caracterul chic la care nu dorim să renunțăm.
Din categoria pulovere damă, am ales ca centru de interes pentru acest articol, o piesă veșnic în tendințe datorită caracterului său profund versatil și anume rochia-pulover. M-am oprit asupra ei datorită faptului că nu îmi amintesc niciun moment din viața mea în care să nu am o astfel de piesă în șifonier, ajutând-mă de fiecare dată să-mi compun outfit-uri inspirate, dar și confortabile în aceeași măsură.
Pentru susținerea acestei idei am construit 3 colaje pornind de la 3 outfit-uri de inspirație, colaje pe care le-am compus cu articole de pe mixmoda.ro – un magazin online cu haine și încălțăminte de toamnă la prețuri foarte accesibile, despre care v-am mai vorbit pe blog. Rochia-pulover aleasa este simplă, într-o nuantă neutră, tocmai pentru a-i sublinia caracterul versatil.

SMART URBAN
Optează pentru o rochie-pulover oversize și leggings din piele, completați de botine cu toc înalt, eventual tocuri stiletto dacă ești îndrăzneață, sau schimbă colanții cu dresuri mate și pantaloni scurți din stofă metalizată sau jeans, păstrează pantofii de inspirație Jeffrey Campbell și adaugă o geantă de mână tip rucsac pentru un look smart urban.


Pulover damă Long Dress - Colanți damă Black Strech
Botine damă Style Elegant - Pantofi damă Iron








           
CROMATICĂ DE TOAMNĂ
Același pulover oversize completat de piese vestimentare înspirate din cromatică sezonului următor – tonuri de maro, taupe, verde olive, galben-arămiu sau camel, iată elemente cu care se poate compune un astfel de look. Piesa de rezistență a outfit-ului propus de mine o reprezintă perechea de cizme damă din piele ecologică de înălțime medie într-o superbă nuanță de camel, cărei îi putem adăuga o vestă din blăniță, obligatoriu subliniată în talie printr-o curea subțire sau o geacă de jeans până în talie sau chiar mai scurtă. Nu uitați să păstrați aceeași linie cromatică și pentru geanta supradimensionată.

Pulover damă Long Dress - Cizme damă Perry Camel
Vestă damă Furring Black - Geacă damă Modern Jeans

            CASUAL CHIC
            Pentru perioadă în care temperaturile de afară coboră și mai mult, am gândit cea de-a treia variantă - confortabilă, călduroasă, dar fără a-și pierde din caracterul chic urmărit în toate cele trei propuneri. Colanți sau dressuri mate groase, eventual o pereche de jambiere călduroase și nelipsita pereche de UGG-uri devenită comună tuturor femeilor în ultimii ani. Un fular călduros sau o eșarfă, împreună cu o geană crossover vor completa ținuta casual chic. Dacă temperaturile de afară o cer, nu uitați să adăugați și un cardigan gros pentru un plus de confort. 

Pulover damă Long Dress
Pantaloni damă Small Sparkles
UG damă Brown

Acestea sunt propunerile mele împreună cu mixmoda.ro, dar posibilitățile de interpretare a acestui articol vestimentar sunt nelimitate și cu siguranță veți găsi în șifonier numeroase piese cu care să o completați pentru a compune outfit-uri inspirate.


Voi cum obișnuiți să purtați rochia-pulover?



VintageLook

8 comentarii:

  1. Sneakers dama frumosi am vazut la www.mixmoda.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. Pfiuu, deja apar articole cu toamna :((. Nu vreau!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru mine, cea de-a doua si cea de-a treia propunere se potrivesc! Am ajuns sa iubesc UGG-urile (si combinatiile care le includ) cum nu mi-as fi inchipuit! :)

    Foarte frumos articol, Simo!
    Fac acum un tur la mixmoda sa iau pulsul!

    Puup, draga mea!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Simona, te urmaresc de foarte mult timp cu toate ca nu prea am comentat. Neavand blog, citeam foarte multe alte bloguri din lista ta de bloguri, dar de vreo doua saptamani nu mai vad multe dintre ele. ai umblat la lista si le-ai sters, sau am eu o problema cu calculatorul?!...
    iti multumesc, te pup!
    Alexandra

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Alexandra, ma bucur sa te cunosc! :) Am creat o pagina distincta sus "Bloguri dragi" unde am mutat o mare parte din blogurile din blogroll si le-am impartit pe categorii, este inca in constructie. Intentionez sa fac mai multe schimbari in ceea ce priveste blogul, din pacate se pare ca prezinta cateva erori in prezent, de la un timp am observat ca ceva nu este in regula, dar se lucreaza la remediere, sper sa reusesc sa-l aduc la acelasi nivel, daca nu sa-l imbunatatesc.
      Sper ca nu ti-a creat un disconfort prea mare, treaba asta..
      Te-am pupat! :)

      Ștergere
  5. va fi in trend toamna asta si deja am vazut modele dragute. thanks for inspiration! puppp

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-a placut postarea! Cred ca mi-ar placea cel mai mult cea de-a doua varianta.
    Te pup si te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere

Prin utilizarea acestui formular ești de acord cu stocarea și manipularea datelor tale pe acest site web.

Comentariul tău va fi publicat după moderare. Îți mulțumesc pentru feedback, părerea ta este foarte importantă pentru mine!